Sandie Lizzy framför hennes skönhetssalong i trädgården

Skönhetssalongen Epic Beauty fyllde tre år i veckan. Foto: Frida Berntling

Salongen Epic Beauty firade tre år i måndags

Sexbarnsmamman Sandie Lissy har sedan tre år tillbaka haft en egen skönhetssalong. Då den ligger i hennes trädgård så är inte hyran något problem i dessa coronatider och folk vågade ändå ta sig till salongen för att fira.

Under måndagen firade skönhetssalongen Epic Beauty tre år. Firandet ställdes först in på grund av coronaviruset, men ägaren Sandie Lizzy ändrade sig och anordnade ett mindre firande ändå. På plats var en frisör som klippte håret på gästerna och Sandie ordnade med ansiktsmasker. Det var 20 personer som vågade sig till salongen.

 

Skönhetssalong var inte vad Sandie tänkt från början, tidigare jobbade hon med arbetskläder. Då Sandie har sex barn och ville kunna jobba hemifrån så blev det en skönhetssalong på initiativ från hennes man.

 

– Min man skickade iväg mig på en kurs för fransar och det var så kul att det fick bli det! berättar Sandie.

 

Tre år senare har Sandie närmare 20 stycken certifikat och diplom. Det är 14 olika medan vissa har med hennes utbildning och göra. Hon har sedan ett år tillbaka blivit lärare och kan utbilda folk som är intresserade av att börja göra fransar.

 

– Folk vågar inte utbilda sig nu i och med Corona så jag har inga kunder av det slaget. Det är inte många som vet att i min salong så finns det inget väntrum där smittan kan spridas och jag hälsar på folk på avstånd, de får komma in och tvätta händerna, sedan börjar vi med behandlingen, förklarar Sandie.

 

De som kommer till henne i dessa tider är hennes lojala stamkunder som utgör ungefär 40% av alla hennes kunder. De nya kunderna är mer oroliga, förmodligen för att de inte vet hur salongen är.

 

– Jag har nog aldrig städat så mycket som jag gör nu, både för kunderna men också för min egen skull, berättar Sandie.

Skylten vid Åvägen visar vart skönhetssalongen ligger. Foto: Frida Berntling

 

Salongen är hennes egna och är belägen i ett litet hus i hennes trädgård.

 

– När jag började med det här så ville jag främst ha något eget för det är så dyrt att hyra in sig på en salong. Då måste jag dessutom anpassa mig efter den salongens öppettider. Jag bestämde mig för att ha kunderna hemma hos mig under en tid för att spara pengar och bygga en egen liten salong, berättar Sandie.

 

Redan innan coronaviruset har Sandie erbjudit sina kunder att göra hembesök,mot en avgift. Nu när folk är mer oroliga och inte vill ta sig till en ny salong för att fixa ögonbryn eller fransar så har intresset ökat för hembesöken.

 

– Det finns mer tid nu än innan så jag kan absolut göra hembesök, avslutar Sandie.