Lizardo Martinez driver ett projekt som håller dig uppdaterad om först-till-kvar-lägenheter. Privat bild

Våga testa dig fram

Av Jonas Karanta
Den före detta Botkyrkabon och entreprenören Lizardo Martinez är ett levande bevis på att man inte behöver ett ”vanligt jobb” för att försörja sig. I Nytt i Flempan berättar han om sitt senaste projekt Bostadsnotisen.se som nyligen lanserades.

Vad är Bostadsnotisen.se? 

Bostadsnotisen.se är en tjänst som söker ”först till kvarn lägenheter” år dig automatiskt. Den bygger på en algoritm som håller sig uppdaterad med olika hyresvärdar som förmedlar först-till-kvar-lägenheter. Så fort en lägenhet blir ledig som matchar dina kriterier får du ett SMS. Du slipper alltså hålla dig uppdaterad på egen hand vilket är en klar fördel. 

 

Varför startade du Bostadsnotisen.se? 

Jag har själv försökt att söka först-till-kvarn-lägenheter själv men insåg snabbt hur tidskrävande och svårt det var att ständigt hålla sig uppdaterad på egen hand. Det finns så många olika hyresvärdar att hålla koll på. 

 

Hur stor är chansen att man får en lägenhet med bostadsnotisen? 

Det beror på hur frekvent man söker och vad man har för krav. Man kan justera vilken typ av lägenhet man vill bli meddelad om. Söker man i samtliga områden är det stor chansen att man hittar en lägenhet. Våra hyresvärdar förmedlar lägenheter över hela Stockholmsområdet. Så är man flexibel har man stor chans att hitta en lägenhet. 

 

Vad har du haft för tidigare projekt? 

Jag har tidigare varit med och skapat en tjänst som heter Jobbmotor som var en tjänst som hjälpte folk att hitta arbete. Kunden fyllde i sin erfarenhet och vilken typ av jobb den var intresserad av och sen skötte Jobbmotor resten. Så fort ett jobb blir ledigt som matchar dina kriterier så söks det automatiskt. Tjänsten är mycket framgångsrik och vi har hjälpt många kunder att hitta en anställning. 

 

Tips på hur man startar något eget? 

Börja bara och var inte perfektionist. Testa dig fram, det finns otroligt mycket vardagsproblem som bara väntar på att lösas.