Bildtext: Katten Fia-Mia som håller Mildred sällskap under isoleringen. Fotograf: Mildred

Hallå där Mildred!

Av William Westin Bergh
Hallå där! I Coronatider har många människor påverkats på olika sätt. Människor har förlorat sina jobb, blivit smittade av Covid-19 och tvingats isolerade från omvärlden. I en intervju med Mildred, en pensionär bosatt i Huddinge, berättar hon om hur livet förändrats under pandemin.

Hur har du påverkats av Corona?

- Jag har väl påverkats negativt skulle jag säga. Eftersom att jag ingår i en högriskgrupp så är det väldigt viktigt att jag inte träffar många människor då det finns risk att de smittar mig. När jag träffar människor brukar det oftast vara nära familj. Eftersom att jag nu träffar människor så sällan kan det kännas lite ensamt ibland men som tur är har jag min katt Fia-Mia som håller mig sällskap hela tiden när hon inte är ute och jagar möss.

 

Hur handlar du matartiklar och apoteksprodukter?

- Jag brukar säga till mina barn eller barnbarn när jag behöver något. Eftersom att de bor hyfsat nära så brukar de ställa upp med en gång vilket jag är väldigt tacksam över. De brukar handla åt mig ungefär en gång i veckan och de har även fått befogenhet att hämta saker på apoteket åt mig. Däremot har jag nyligen anlitat ett företag där jag väljer vilken mat jag vill ha på internet där de sedan levererar maten till min ytterdörr.

 

Är du helt isolerad eller träffar du människor?

- Jag försöker att vara så isolerad som möjligt ifrån människor men min närmsta familj brukar jag bjuda på kaffe utomhus. Vi håller alltid två meters avstånd då. Det är väldigt tråkigt att jag inte kan träffa människor tycker jag.

 

Hur har Corona påverkat dig ekonomiskt?

- Jag skulle säga att det har påverkat mig positivt för nu kan jag inte göra massa småköp nere i centrum och jag har väldigt låga bensinkostnader nu när jag inte kan åka någonstans. Förut brukade jag några gånger i månaden gå på restaurang med mina väninnor men det avstår jag nu från under pandemin och på så sätt sparar jag pengar också.