Instruktör med hennes hund. Foto: Ankie Wigren

Kennelklubb i Visättra förlorar snabbt medlemmar

Av Julia Riddertorp
Apollogruppen är en hundklubb som har funnits sedan 1973. Idag hör till Apollogruppen Stockholms kennelklubb, och verksamheten bedrivs i ett torp i Vårsta och Visättra sportcenter. Apollogruppen kör på med agility utomhus och håller avstånd till varandra.

Föreningen Apollogruppen erbjuder medlemskap för alla sorters hundar men även olika aktiviteter, kurser och öppen träning med andra hundägare, skriver Apollogruppen på sin hemsida. Pandemin har påverkat situationen för många föreningar, även Apollogruppen. Med ungefär 150 medlemmar har den fått ställa in tävlingar och kurser som under hösten skulle ha skett inomhus, säger Ankie Wigren.

 

- Det är tufft, eftersom vi är en ideell förening. Vår inkomst kommer från kurserna och tävlingarna som vi anordnat. Kan vi inte ha dem så blir det tufft.

 

Apollogruppen är en underklubb till STOKK-Stockholm kennel och SKK-Svenska kennel klubb och måste förhålla sig till myndigheternas restriktioner för att behålla sin plats där.

 

Därför undviker Apollogruppen att anordna sammankomster om de inte kan vara utomhus, vilket kan bli svårt nu till vintern. Men håller Apollogruppen i kurser eller liknande är det max tio deltagare, säger Ankie.

 

Under onsdagen hade Apollogruppen agilityträning med mingel i Visättra där de är lokaliserade som klubb. Deltagarna höll avstånd till varandra och var inte fler än tio personer på plats.