Transportsektorn har behov av anställningar. Foto: Henrik Persson

Här finns jobben i Botkyrka och Huddinge

Det larmas om att arbetslösheten riskerar att öka till följd av pandemin. Men ännu finns det jobb att söka i Botkyrka och Huddinge.
Administration: 32
Bygg: 34
Chef: 8
Data/it: 6
Försäljning : 29
Hantverk: 9
Hotell och restaurang: 15
Hälso och sjukvård: 85
Industri: 4
Installation/drift: 19
Kroppsvård: 3
Kultur: 1
Naturbruk: 4
Pedagogiskt arbete: 42
Sanering och renhållning: 8
Socialt arbete: 37
Teknik: 9
Transport: 42
Källa: Arbetsförmedlingen

Arbetslösheten har blivit högre lokalt utan till och med minskat vilket Nytt i Flempan rapporterat om tidigare. Närmare fyrahundra jobb finns att söka på arbetsförmedlingen. Störst behov är det inom vården. Men även andra branscher, som bygg, skola och transport behöver anställa.

Siktar man på att bli chef finns det åtta lediga tjänster. En av dem är som VD på ett internethandelsföretag. För den utan erfarenhet från arbetsmarknaden finns anställningar att söka som personlig assistent, säljare eller bärhjälp.

Kulturarbetare har det svårast med att få jobb i Huddinge och Botkyrka kommuner. Det är bara ett jobb ledigt, och det är som projektledare på en dansskola.

Även om det finns jobb att söka är det vissa grupper som ändå blir utan. Exempelvis är det ett lågt utbud av extrajobb och timanställningar. Bara tjugofyra annonser är publicerade. De flesta av dem avser läxhjälp.

Att det är svårt att få extrajobb bekräftas av Patrik Persson, student på Södertörns Högskola.

– Ja, utbudet är väldigt lågt när det gäller arbeten som studenter kan söka. Innan jobbade jag extra med att bygga scener när stora artister kom till stan. Men det är ju borta nu.

På frågan om han har några tips för den som söker timjobb svarar han att det gäller att kanske titta på andra jobb än de som annonseras som timanställningar.

– Exempelvis kan det finnas möjligheter inom sälj. En del företag gjort det möjligt att arbeta hemifrån nu när kontoren är stängda. Och sedan gäller det som alltid gäller. Att ha lite tur! Lägger Patrik till.