Ikea coronasäkrar sina varuhus inför julhandeln. Foto: Adam Bankhead/IKEA

Ikea om restriktionerna inför julhandeln

Vi står inför en annorlunda, stundande julhandel. Butiker tillämpar restriktioner för att kunna möta sina kunder på ett säkert sätt. Mattias Hennius, pressansvarig på Ikea Sverige, reder ut vilka restriktioner som gäller vid julhandeln på Ikea Kungens kurva.

Hallå där, Mattias Hennius, hur förbereder ni er på Ikea Kungens kurva inför julhandeln?

– Eftersom våra kunder inte kan besöka oss så lätt just nu har vi valt att fokusera mer på att skapa julstämning och inspiration i våra digitala kanaler. Vi ser att allt fler kunder söker sig till Ikea på nätet.

Vad gör ni på varuhuset för att förhindra smittspridningen? 

– Vi följer självklart myndigheternas rekommendationer. Utöver det har vi stängt lekrummen tills vidare. Det är ett begränsat antal kunder som är välkomna in i butiken samtidigt. Vi har också satt upp tydliga avståndsmarkeringar och plexiglas. Handsprit finns i butiken och självklart har vi förstärkt våra städrutiner, allt för att minska smittspridningen.

Varför har ni valt att erbjuda julbord i restaurangen, trots restriktionerna?   

– Det traditionella julbordet kommer vi inte att servera våra kunder. Vi ser en ökad smittspridning i samhället och för oss är säkerheten viktigast. Istället serverar vi en julmeny bestående av tre olika tallrikar. Om man vill kan man dessutom ta med maten hem, då vi erbjuder take away på all mat från restaurangen.