Hittills har det inte varit några anmärkningsvärda reaktioner på de höjda avgifterna. Foto: Golpar Parvardeh

Höjd avgift i centrum

Av Golpar Parvardeh
Nu har avgiften fördubblats för parkeringen i Flemingsbergs centrum. Huge fastigheter, ansvariga för prishöjningen, hoppas att fler ska kunna hitta parkeringsplats för korttidsparkering.

Sedan början av november är parkeringsavgiften i Flemingsbergs centrum höjd till det dubbla för parkering längre än två timmar. Prishöjningen avser parkeringsplatsen utanför matbutiken Pulsen och ansvarig för prishöjningen är Huge fastigheter. Tidigare kostade parkering längre än två timmar 12 kronor per timme men priset har nu höjts till 24 kronor per timme. All parkering under 1 timme är fortfarande gratis och två timmar kostar ännu 12 kronor, som tidigare.

Enligt Cristina Gonzalez Pons, kommunikationsansvarig för Huge fastigheter, är syftet med prishöjningen att öppna upp fler platser för korttidsparkering. Tanken med parkeringen utanför Pulsen är att vara nära och tillgänglig för dem som ska in i centrum och handla. Alltså främst korttidsparkering. Men på senare tid har Huge fastigheter märkt att många bilar inte fått plats eftersom fler snurrar sin P-bricka och står kvar på parkeringen en längre tid.

– Syftet med prishöjningen är att få snurr på parkeringen, säger Cristina Gonzalez Pons.

Förändringen genomfördes för två veckor sedan och Huge fastigheter har ännu inte fått anmärkningsvärda reaktioner på förändringen. Många bilägare parkerar bara en liten stund och har därför varken påverkats av eller uppfattat de nya villkoren.

– Jag använder för det mesta gratisparkeringen under en timme. Men idag kommer min syster på besök från Dubai så då kommer jag betala för två timmars parkering istället. Om avgiften höjts finns ändå inget man kan göra så det spelar ingen roll, säger en Flemingsbergsbo.