Jami sitter och mixar musik på ungdomsgården. Foto: Tjema Moufid

Rapparen Jami
är self-made

16-årige Jami Björklöv tillbringar all sin fritid i musikstudion på Ungzon i Flemingsberg. Där producerar han sina låtar under artistnamnet Jami. Han älskar musik och drömmer om en framtida rappkarriär.

– Vill ni höra? Jag ska spela något.

Jami sitter framåtlutad över datorn och scrollar bland låtarna, hittar något och trycker play. Vi träffar den 16-årige rapparen i studion. Det finns ingen tvekan hos Jami när han spelar upp låtarna. Han vet vad han vill med sin musik.

–I framtiden ska jag spela på de stora scenerna, jag ska spela i Globen, säger Jami.

 

Varje dag efter skolan går han till fritidsgårdens studio för att göra musik, där sitter han sex timmar om dagen. Förra året uppträdde Jami på ett tjugotal fritidsgårdar runt om i Stockholm. I sommar åker han tillsammans med fritidsgården Ungzon till både Finland och Rumänien för att spela. Han flyttade till Flemingsberg från Finland för ett och ett halvt år sedan och det var här han började rappa.

–Jag sjöng mycket när jag bodde i Finland och gjorde det även i början när jag kom hit. Men jag har egentligen alltid drömt om att bli rappare och nu blev det verklighet.

 

Texterna skriver han själv. Vännen Rames, eller R-star som han även kallas, gör beats och producerar. De träffades första gången för några månader sedan, då båda gick en musikproduktionskurs på Ungzon.

–Texterna handlar om familjen, framtiden och vardagen men det blir också en del lall, skrattar han.

 

Just nu jobbar Jami på en EP som förhoppningsvis hinner komma ut innan sommaren.

Att skriva kontrakt med något större skivbolag är inget som han tänkt så mycket på, helst vill han göra allt själv. Jami har inga förebilder, istället utgår han från sig själv.

–Jag har aldrig haft någon förebild, jag gör min egen grej, jag är self made.

 


Här är Jamis senaste låt: