Inne på stationen. Foto: Maria Anevret

Färdas mot en ny station i Flemingsberg

Av Maria Anevret
En vanlig företeelse är borrar som låter, stängsel som leder resenärerna till utgångarna mot de långsamma svängdörrarna. Men det är snart över då renoveringen förväntas vara klar tidigt 2018. Det är bland annat golvet, innertaket och innerväggarna som byggs om.

Företaget Jernhusen AB ansvar för bygget. Deras marknadskommunikatör Emma Csanady berättade att de bygger om bitvis i och med att pendeltågsstationen hålls öppen samtidigt som de bygger om.

– Ombyggnationen kommer att vara klar någon gång i januari 2018 och det blir invigning i februari, säger Emma Csanady Låftman.

På stationen är det många pendlare som påverkas av byggarbetet. En av dem är Oskar Ladesson som tycker att det tar lång tid att komma upp från stationen när alla kommer upp samtidigt.

Stationen byggdes på 80-talet och behöver därför en större renovering skriver Jernhusen på deras hemsida. Meningen är att det ska bli bättre service för pendlarna och att det ska finnas tillgång till restauranger och butiker på stationen. Då det bland annat även kommer att byggas en takterass med uteservering.

– Bygget är inne i slutskedet nu. Nya gångstråk och entréer kommer att öppna före jul. Därefter inreds butiks- och serveringsytor som kommer att öppna under januari – februari 2018, säger Björn Johnson, affärsutvecklare på Jernhusen.

På Huddinge kommuns hemsida kan man läsa att projektet stäcker sig till år 2030. Planen är att Flemingsberg ska bli en ny knutpunkt för resenärer.  Nya vägar och spårvagnar ska byggas samt ska fler bostäder byggas vilket lät leda till att ännu fler kommer att pendla till och från Flemingsberg.