Visättravägen. Foto: Alice Holmström.

Hyresgäst talar om branden

I tisdags stod flera källarförråd i Visättra i lågor. Dennis Reynols är en av de drabbade trapphuset.

Dennis är en av de boende i trapphuset. Han flyttade in i maj men fick inte sitt förråd förrän två veckor sedan. Det är ett källarutrymme uppbyggt av 80-tals stängsel och trä. I förrådet förvarade han olika prylar såsom hyllor och kartonger som innehöll gardiner och annat. Enligt honom var det ingenting av värde som förvann i samband med branden men han tycker det är tråkigt ändå.

– Särskilt med tanke på att källarförråden haft inbrott tidigare och ingen har fixat portlås sedan dess, berättar Dennis.  

Det är alltså fritt fram för vem som helst att ta sig in i trapphuset och det finns även en ingång via garaget. Natten som dådet skedde vaknade han vid 03-tiden och kände stark brandoft.

– Då tänkte jag att nu är det något som inte står rätt till, något är på tok, säger Dennis.

Sedan öppnade han sin ytterdörr och kände brandröken tydligare men förstod inte vart det kom ifrån. Dagen efter gick han ner i källaren när han kommit hem och då var det helt svart överallt. Han förstår då att hela källaren måste brunnit och alla förråd blivit förstörda. Han har ännu inte pratat med sina grannar men vänt sig till hyresvärden.

Hyresföreningen som han har är Hembla, före detta D. Carnegie. Hyresgästerna har inte fått någon information från dem gällande branden utan det var något som dem boende har fått märka själv.

–  Jag känner mig besviken för att hyresföreningen inte informerat eller gjort de förebyggande åtgärderna som hade varit nödvändiga. Nu har någon kunnat bryta sig in igen och anlägga den här branden, säger han.

Trapphuset har alltså förblivit olåst trots att källarförrådens lås har varit uppbrutna. Någon har försökt sno saker tidigare och en massa söndertrasade grejer har legat kvar efteråt. Den här gången blev det en brand. Slutligen vill han ge brandkåren en stor eloge som uppträtt exemplariskt och räddat livet på samtliga boende. Om dem inte fanns hade hela gården varit totalförstörd vid det här laget.

Nytt i Flempan har försökt nå Hyresföreningen Hembla utan resultat.