Snabb dom efter våldtäkt

En 24-årig man har funnits skyldig till våldtäkt i slutet av september i år. Han dömdes till fyra års fängelse och ska betala ett skadestånd på 148 809 kronor till målsägande.

Domen föll 22 november i Södertörns tingsrätt. Den 25 september blev en kvinna i 35-årsåldern överfallen och våldtagen vid Årstafältet i södra Stockholm. Mannen stal också kvinnans bankkort och fastnade senare på en övervakningskamera när han tog ut pengar från kvinnans konto. Efter att övervakningsfilmen visats i medier överlämnade mannen sig själv till polisen. 

– Det känns bra att målsägande fick saken prövad så snabbt. Jag hoppas att hon känner att hon på något sätt får upprättelse efter den traumatiska händelsen hon varit med om och kan gå vidare i livet, säger Sophia Lennermark, utredare vid grova brott i Stockholm Syd, på polisens hemsida. 

Att processen från brott till dom blev så snabb tror Sophia Lennermark har att göra med att målsägande lämnade en tydlig och detaljrik berättelse av händelseförloppet, ett bra samarbete med åklagare samt att polisen fann DNA från gärningsmannen.