Foto: Elodie Pradet

Bristande trygghet i Flemingsberg

Befolkningsundersökningen 2018 i Huddinge kommun visar på en bristande trygghet i Flemingsberg. Statistiken visar att kvinnor känner sig mindre trygga och ofta avstår från att gå på restaurang, bio eller nattklubb. Farah Dawood, trebarnsmamma som arbetar i Flemingsberg är beredd att byta jobb.

I Huddinge kommuns befolkningsundersökning 2018 visar statistiken tydligt på att människor undviker att gå ute ensamma på kvällarna. Statistiken visar att kvinnor i större utsträckning är rädda för att bli överfallna, ofredade eller rånade när de går ut. Även den äldre generationen avstår ofta från att gå ut kvällstid då de inte känner sig trygga.  

 

– I Flemingsberg centrum står ungdomarna och hänger utanför butikerna.

Farah Dawood, boende i området märker även hur polisen rör sig allt mer i området för att öka trygghet och minska brottsligheten i Flemingsberg.

 

– De har inget att göra efter skolan och föräldrarna frågar inte efter sina barn. 

Farah Dawood, som arbetar i Flemingsberg ser ungdomarna dagligen hänga utanför butikerna och vid Flemingsbergs kyrka. 

 

Tidigare har Farah bott centralt i Flemingsberg men den ökade kriminaliteten och en minskad trygghet oroar henne. Sedan några år tillbaka bor Farah tillsammans med sin sambo och sina tre söner i ett lugnare område i Huddinge. 

 

– Jag är orolig för mina söners framtid. Om det krävs kan jag tänka mig att byta arbetsplats, säger Farah Dawood som arbetar som apotekare i Flemingsbergs centrum. Jag upplever att tryggheten är bättre i Huddinge. Där är föräldrar ute och leker med sina barn. Uppstår det någon konflikt är det lätt att komma i kontakt med barnens föräldrar.