Bild: Kicki Kisbo Foto: Amanda Gripenberg

Stilla rulltrappor bidrar till trängsel och irritation

Mellan stationen i Flemingsberg och campusområdet står rulltrapporna ofta stilla vilket bidrar till stor trängsel, irritation och stress bland resenärerna i området. Den pågående renoveringen beräknas vara klar i maj i år men åsikterna om hur trapporna kommer att fungera är blandade.

– Den fungerar skitdåligt och hissen fungerar nästan aldrig, säger Kicki Kisbo, 72 när jag frågar hur hon tycker rulltrapporna upp från Flemingsbergs station till campusområdet fungerar. Jag tycker de borde göra en plan rulltrappa som klarar allt spring. Det blir trångt och jag som är gammal har dålig balans. Det är läskigt i de branta trapporna med många människor som trängs.

 

Det är många som besöker Flemingsberg och de upplever ofta att rulltrappor är ur drift och att kapaciteten är för liten för alla personer som dagligen besöker sjukhuset, Södertörns högskola, Karolinska institutet och KTH. De tror att det är för hög belastning på rulltrapporna. 

Renoveringen av rulltrapporna startade vecka 48 i november 2018 och beräknas vara klara i maj vecka 20. Då är alla tre rulltrappor renoverade.

 

– Jag tror absolut rulltrapporna kan vara klara då. Men jag har aldrig varit med om att de fungerat längre än sex månader innan de går sönder igen, säger Julia Sanderson, 26, som går sitt sjätte år på Södertörns högskola. 

Läs också: