Den nya containerbutiken som öppnar i Flemingsberg. Foto: Linn Koch-Emmery

Flemingsbergs containerbutik får en ny kostym

Den lilla containerbutiken under bron vid Flemingsbergs pendeltågstation har fått en ny ägare. Nu väntar både flytt och uppfräschning.

I drygt 20 år har containerbutiken vid Huddingevägen försett Flemingsbergsborna med förnödenheter och varit ett charmigt inslag i området vid pendeltågsstationen. Nu väntar alltså nästa steg i utvecklingen. Verksamheten ska flyttas cirka 50 meter till andra sidan vägen och i samma veva får butiken även en yttre uppdatering. Bakom förändringen ligger butikens nya ägare Muhanad Hajawi.

- Den nuvarande containern är så liten och på vintern när dörren måste vara stängd på grund av kylan är det svårt att se att det är en butik utifrån, säger Muhanad Hajawi.      

Med den nya placeringen närmre tågspåren hoppas han att fler kunder ska hitta dit. Den nya vagnen som är något större än den nuvarande står redan på plats och är redo för inflytt om ett par veckor. Butikens stamkunder behöver dock inte oroa sig för några omvälvande förändringar. 

- Konceptet kommer vara det samma som nu men med hjälp av den nya ytan hoppas jag kunna tillgodose fler av kundernas behov och önskemål. När butiken öppnades såldes det mest frukt men ganska snabbt breddades sortimentet, säger Muhanad Hajawi.

Det som främst efterfrågas är bland annat bröd, importvaror och mer frukt och grönt vilket han hoppas kunna erbjuda snart. Vad händer med den gamla containern då?

- Den kommer nog skrotas, avslutar Muhanad Hajawi.