Ray Kafeero är arbetsledare på Ungzon i Flemingsberg. Foto: Linn Koch-Emmery

Påsklov på Ungzon

Av Linn Koch-Emmery
Påsklovet innebär full aktivitet på Ungzon i Flemingsberg. Måndag till torsdag arrangeras aktiviteter som ungdomarna själva varit med och planerat. Populärast är den klassiska tårttävlingen.

Ungdomsgården Ungzon i Flemingsberg arrangerar lovverksamhet för ungdomar i åldern 13 till 19. Nytt för det här påsklovet är att man även välkomnar ungdomar i årskurs sex. Ray Kafeero är arbetsledare på Ungzon och säger att man redan nu vill bjuda in de ungdomar som kan bli nya besökare på gården från och med i höst. 

- Syftet är att ge de en chans att komma hit, prova på och lära känna oss, säger Ray Kafeero.

I Ungzons lokaler som ligger mitt i Flemingsbergs centrum finns musikstudio, spelrum, sporthall och dansstudio som ungdomarna får använda fritt. Ett stenkast därifrån finns även den nyanlagd fotbollsplanen. Det är eleverna själva som fått vara med att planera aktiviteterna inför påsklovsveckan. På schemat står bland annat sportturneringar, matlagning och favoriten – tårttävling. 

- Just tårttävlingen brukar vara väldigt populär och locka hit många, ler Ray Kafeero. 

Ungzon öppnar klockan tre varje eftermiddag och avslutas på torsdagen med grill och fotbollsturnering utomhus om vädret tillåter.