Hanne Luukkonen Konradsson FOTO: KONE pressbild

Rulltrapporna snart klara

Av Felix Månsson
Om två veckor ska renoveringen av rulltrapporna vid Flemingsbergs station vara klara. Arbetet har pågått i mer än ett halvår och har mötts av irritation. Men snart kan både resenärer och KONE, företaget som Huddinge kommun beställt nya rulltrappor av, andas ut.

– Vi vet att de gamla rulltrapporna krånglat länge, så nu hoppas vi att resenärena har lite tålamod tills nya välfungerande rulltrappor på plats, säger Hanne Luukkonen Konradsson, marknads- och kommunikationschef för KONE.

 

Hanne Konradsson fortsätter med att understryka att arbetet planeras och utförs med hänsyn till resenärerna. Mycket av det som kräver mer utrymme eller för oväsen sker på natten för att inte resenärerna ska påverkas negativt. Hon säger att responsen hittills har varit positiv.

 

– Vi planerar alltid arbetet så att resenärerna ska få en trygg och bekväm transport. Den feedback vi har fått under projektet hittills är att folk ser fram emot de nya rulltrapporna.

 

Nytt i Flempan har tidigare pratat med Kicki Kisbo, 72, som däremot inte var nöjd med rulltrapporna. – De är oberäkneliga, säger också en stressad student i slutet av kön som bildats vid den enda fungerande rulltrappan. Det finns en irritation kring renoveringen, något som KONE, företaget bakom projektet vid stationen är medveten om.

 

– När vi gick in i projektet visste vi att det fanns irritation kring rulltrapporna som hade krånglat under en lång tid. Vi förstår att folk är frustrerade och vi gör allt vi kan för att det ska bli så lite störningar som möjligt, säger Hanne Luukkonen Konradsson, marknads- och kommunikationschef.

 

Renoveringen ska vara klart vecka 20. Det är alltså endast drygt två veckor kvar. Något som möts av lättnad.

 

Oskar Dyvling är lättad över att rulltrapporna snart är klara. FOTO Felix Månsson

 

– Skönt. Det var på tiden, sådär fyra år på tiden, säger Oskar Dyvling som jobbar i receptionen på Södertörns högskola.