"Min spontana tanke när jag fick reda om varslen var att det aldrig kommer att gå", säger Carina Lenngren, undersköterska och förhandlingsansvarig för Kommunal sektion Universitetssjukhuset. Foto: Jasmine Gestblom

Reaktionerna inifrån Karolinska: “Vi går redan på knäna”

Arga, ledsna, kränkta och förnärmade. Det är reaktionerna som har väckts hos fackförbundet Kommunals medlemmar efter Karolinska sjukhusets varsel. 600 tjänster ska försvinna, ett uppdrag som Kommunal ser som omöjligt. – Det finns inte marginaler för semester, sjukdom eller utbildning. Är någon borta rasar allt, säger Carina Lenngren, undersköterska och ledamot för Kommunal i Stockholms län.

I onsdags meddelade Karolinska sjukhuset om varsel. Det är inte första gången. I våras gick de ut med 550 administrativ personal skulle varslas. Denna gång är det 250 läkartjänster och 350 underskötersketjänster.

Som Nytt i Flempan tidigare rapporterat förväntas Karolinska få ett årsresultat på minus 1,6 miljarder och de vill anpassa personalstyrkan till sitt smalare vårduppdrag.

Carina Lenngren, undersköterska och ledamot i fackförbundet Kommunals styrelse i sektionen för Universitetssjukhuset, säger att det inte var förvånande att Karolinska ska varsla personal med tanke på deras ekonomi. Men hon förvånades över vilka sjukhusledningen räknade in i varslen.

– Det var väldigt oväntat att Karolinska sa att 350 undersköterskor skulle bort. Personalen känner ”ska vi bli ännu färre trots att vi redan går på knäna?” och förstår inte heller hur det är möjligt, säger Carina Lenngren.

 

Undersköterskor är en av de yrkesgrupper som löper extra stor risk att utsättas för hot och våld. Särskilt drabbade är de som arbetar på akutmottagningar, inom psykiatrisk och äldrevård, enligt arbetsmiljöupplysningen. Under 2017 rapporterade Sveriges radio om att allt fler undersköterskor sjukskrivs för stress och utmattningssyndrom. Carina Lenngren ser en risk att meddelandet om varslen kan påverka Karolinska sjukhuset innan någon ens har fått sluta.

– Vi har svårt att rekrytera undersköterskor med akutsjukvårdserfarenhet. Vi har flera arbetsplatser där vi får rapporter att sjuksköterskor går in för att täcka upp när det saknas undersköterskor.

 

Karolinska skriver att de ska se över tjänster som kan bli ”övertaliga” längre fram för att personalstyrkan ska passa deras smalare vårduppdrag. Men att det skulle finnas personal som är överflödig är inte något som känns igen bland personal och Kommunal.

– Våra medlemmar frågar sig ”vad menar vår högsta chef när han säger att vi är för många människor? Personal blir arga, ledsna, kränkta och förnärmade av sin egen profession, säger Carina Lenngren.

Carina Lenngren uppger att personal på Karolinska inte får ut semester för det saknas ersättningspersonal. Och att vidareutvecklingen för personal genom utbildning blir lidande.

– Det finns inte marginaler för semester, eller om någon sjuk eller för utbildning. Är någon borta rasar allt.

Fram till augusti i år motsvarade övertidsarbetet på Karolinska 520 helårsanställningar, enligt Kommunals beräkningar, som baseras på Karolinskas egna rapporter.

– Då har vi bara kollat på fast personal som arbetar övertid. Men vi vet att det finns ungefär tusen timanställda. Vad det skulle sluta på om vi räknade till dessa kan vi bara ana.

– Jag skulle säga att 90 procent eller mer av dessa 520 årsarbetet utgörs av undersköterskor, tillägger Carina Lenngren.

 

Besökare i ankomstkorridoren på Karolinska Sjukhuset i Huddinge. Foto: Jasmine Gestblom

Förhandlingarna om varslen kommer att ske med de fackliga organisationerna. Vilka som mer specifikt påverkas av varslen och hur de fördelas mellan olika avdelningar är ännu inte klart.

– I dag vet vi inte ens hur pengarna ska hyvlas på varje funktion- och temaområde som Karolinska är uppdelat i. Vilket gör att vi i dagsläget inte vet hur mycket det kommer slå mot nattpersonal, en mottagning eller en vårdavdelning, säger Carina Lenngren.

Under sista veckan i november ska förhandlingarna mellan fackförbunden och Karolinska börja. Enligt Carina Lenngren kan det ta upp till sex månader.

 – I slutändan hoppas jag att det inte blir så många personer som berörs av varslen, för det kommer framgå att det inte går att plocka bort mer personal, säger Carina Lenngren.