En man grips i Visättra misstänkt för vapenbrott. Foto: Frankie Fouganthin

Vapenbrott i Visättra

Av Kevin Roldan Sepulveda
Den 21 november kontrollerades en man i samband med tomgångskörning. När man kontrollerade bilen ska polisen ha hittat vapen och narkotika. Nu grips mannen för grovt vapenbrott.

På eftermiddagen den 21 november kontrollerades en man då en bil ska ha legat i tomgång. Vid 16-tiden valde Polisen att gripa in efter att man observerat bilen. Vid kontrollen upptäckte polisen att mannen bar skyddsväst och ska ha betett sig både märkligt och utåtagerande. Mannen ska vid kontrollen ha agerat våldsamt och gjort sig skyldig till motstånd. Det skriver Polisen Huddinge på deras Facebooksida.

Flera poliser anlände till platsen för att hjälpa till. Och i samband med en kontroll gjord i mannens bil så kunde polisen hitta vapen och en mängd narkotika.

– Bedöms det som grovt vapenbrott som enligt initiala uppgifter ligger nära till hands så är det lägst två års fängelse, skriver Polisen Huddinge på Facebook.

Det visade sig efter gripandet att mannen även hade stora skulder hos Kronofogden. Vid gripandet konfiskerade polisen några föremål. Han hade förutom en skyddsväst på sig guldsmycken och en klocka som polisen värderade till ett sexsiffrigt belopp. Skyddsvästar är dock inte olagliga men är ofta värda ett antal tusen kronor och kan utmätas menar polisen.

– Vårt arbete mot den grova brottsligheten fortsätter oförtrutet. Alla gör sitt bästa och hjälps åt, då blir det ofta väldigt bra resultat, skriver Polisen Huddinge på Facebook.

Nytt i Flempan har kontaktat presskontakter i polisregion Stockholm för ytterligare kommentarer och utveckling på händelsen.

– Mannen krängde med kroppen och polisen använde pepparspray, säger Towe Hägg, presstalesperson i region Stockholm.

Mannen anhålls och misstänks för knivbrott, stöld, förberedelse till rån samt narkotikabrott.

Reaktionerna från människor är olika på Polisen Huddinges Facebook inlägg. Många är glada över att Polisen gör sitt jobb men många känner obehag över att sådana händelser sker i kommunen.

– Det finns väldigt mycket fint och många bra människor i området. Men tyvärr är det en i sammanhanget liten klick personer som ställer till allt för mycket jävelskap, skriver Polisen Huddinge på Facebook.