Kim Vadenhag

Kim Vadenhag i duon Norlie & KKV. Foto: Privat

”Där husen är dränkta i färg”

Av Adrian Karlsson Nordström
Kim Vadenhag är musikartisten och låtskrivaren som startade sin musikkarriär i Flemingsberg. Han är en del av popduon Norlie & KKV. Kim berättar om hans koppling till Flemingsberg och hur området har gjort honom till den han är i dag.
Hemmakväll eller utekväll
Lägenhet eller hus
Chips eller godis
Orten eller city
“Mer för varandra” eller “Där jag hänger min hatt”

När Kim Vadenhag var fem år och växte upp i Visättra kunde han se ”godishusen” från andra sidan järnvägen ge färg åt hela Flemingsberg. Men som liten hade Kim ingen anledning att lämna Visättra, vilket gjorde att han sällan besökte Flempans mer färgglada sida. Det är något popartisten dock inte verkar sörja i dag.

– Jag hade ändå hela tiden de där husen som en ”back-drop”, vilket var fett, säger Kim.

2014 flyttade han från sitt barndomshem till innerstaden. Efter flytten kändes allt annorlunda för honom, han berättar att han saknar det enkla livet i Flemingsberg.

– Alltså, för mig var Flempan mitt hem. Det var där jag var bekväm och startade med musiken. Många runtomkring mig höll på att rappa hela tiden. När jag var typ 14 bast började jag spela in låtar hemma med en webcam mic i ett kasst program.

Starten för Norlie & KKV

Det var i Flemingsberg som Kims musikintresse inleddes och fokus låg framförallt på rap. Han tog inspiration från andra vänner i området som höll på med det. Han beskrev det som att de ”skoj-battla” med varandra i skolan. Kim Vadenhag menar att det var så här det började och det ledde sedan till att han och Sonny Fahlberg blev duon Norlie och KKV.

– Hade jag inte varit där kanske det inte hade varit lika fett med rap. Man kanske inte håller på med musik på samma sätt på andra ställen. Det var i Flempan jag startade hela min grej.

Några av deras största låtar skapades i just Flemingsberg. Låten ”Vi för vendetta” (2012) är en av många som har inspirerats av området, extra mycket i den här låten på grund av att han nämner Flemingsberg. Kim säger till Nytt i Flempan att de spelade in refrängen till låten ”Tröjan du hatar” hemma hos honom i Visättra. Han skrattar lite och börjar beskriva historier om grannen som fick ta del av vissa låtar innan de blev släppta.

– Det var rätt kul när ”Tröjan du hatar” släpptes, då skrev min granne till mig ”Fan det är ju den här låten du har sjungit på i flera månader”. Grannen hade tydligen lyssnat på den på radion och sa att det här är den låten som han hört mig sjunga genom väggarna.

"Kanske är något i vattnet"

Popartisten har förstått att det finns många andra musikartister som kommer från området men vet inte riktigt vad det beror på. Kim säger att det ”kanske är något i vattnet” och skrattar till. Han upplever att Fleminsberg har ett annat klimat än andra ställen. Där influeras alla av varandra. Kim Vadenhag håller Flemingsberg men framförallt Visättra nära hjärtat än i dag. Här började hans liv och musikkarriär.

– Flemingsberg, där husen är dränkta i färg brukar jag säga. Kopplingen ligger känslomässigt, att man aldrig kommer glömma Flempan. Jag är glad för min uppväxt där, det har gjort mig till den jag är. Och framförallt skapat grunden för den jag är i dag.