Utomhusgym, discgolf och motionsspår - några av många aktiviteter i Flemingsbergsskogen Foto: Adrian Karlsson Nordström

Utomhusaktiviteter i Flemingsberg

Av Adrian Karlsson Nordström
Visättra är ett område i Flemingsberg med ett stort utbud av utomhusaktiviteter. Under 2020 har det varit viktigare än någonsin att vara utomhus när man ska träffas. Nytt i Flempan har kikat närmare på vilka utomhusaktiviteter som finns och vilken betydelse det har för de som bor och vistas i Flemingsberg.

Intill Visättras sportcenter i Flemingsberg finns en skylt med information om alla platser där man kan göra olika aktiviteter i området. Bland dessa finns exempelvis löpning, discgolfbanan, fotbollsplanen, beachvolleybollplanen, utomhusgym, grillplatser, motionspår, skateramp och bandyplanen.

Discgolfbana, ”Skönt att komma ut (...) och kasta frisbee”

Discgolfbanan i Visättra har varit placerad i ängsmarkerna i Flemingsberg sedan 1995 och än idag är det kostnadsfritt att spela. 18-hålsbanan underhålls dagligen av banansvariga och på Visättra discogolfs hemsida finns en beskrivning av alla hål, med både text och bild. På Kvarnängsvägen 12 står 29-åriga Rikard Rolf och kastar frisbee som han brukar göra i många timmar några gånger i veckan. Vad betyder discogolfbanan i Flemingsberg för dig?

 

– Jag ska säga att det framförallt är fantastiskt då jag pluggar just nu. När man pluggar på distans är det rätt skönt att komma ut och lyssna på föreläsningar och kasta frisbee, säger Rikard Wolf.

Motionsspår, ”Ligger så nära staden”

Visättras sportcenter i Flemingsberg är utgångspunkten för de olika motionsspåren i området, spåren är på 2,5 km, 5 km och 10 km. De flesta av spåren är elbelysta och går längs Flemingsbergsskogens naturreservat. Erik Boström Wallin, 29 år, brukar gå runt använda sig av motionsspåret i Flemingsberg. En promenad som han har gått cirka två gånger i veckan under sommaren och hösten.

– Själva motionsspåret är inte anledningen till att jag utnyttjar det så mycket. Det är främst skogen, skogen är fantastisk. Det är otroligt att det ligger så nära staden.

Utomhusgym, ”Fantastiskt”

Vid det stora naturgymmet som är helt byggt av trä på Rådsvägen 17 i Visättra står Nenad Traykovski, 40 år, och värmer upp inför ett hårt träningspass. Han påpekar att han brukar vara här tre gånger i veckan.

– Det här utomhusgymmet betyder väldigt mycket för mig. Man kan träna här, njuta lite i livet. Det är väldigt bra att det finns ett så här stort utomhusgym nära där jag bor.