Huvudförhandlingen mot 24-åringen ägde rum i Svea hovrätt. Foto: Philip Dygeus/Creative Commons

Ledande person inom Flemingsbergsnätverket dömd

Av Emanuel Silva
Förra fredagen kom domen mot en 24-årig man med kopplingar till ett lokalt kriminellt nätverk. Mannen ska ha misshandlat offret under tortyrliknande förhållanden och döms för synnerligen grov misshandel av hovrätten.

I oktober förra året misshandlades en man i närheten av Flemingsbergs centrum. Mannen fördes till sjukhus med livshotande skador. Mannen överlevde, men fick bestående men. Bakom brottet ligger två män med koppling till det så kallade Flemingsbergsnätverket. En av dem är den 24-årige man som ska vara högt uppsatt inom nätverket, meddelar Huddinge Polisen.

 

Svea hovrätt dömer i enlighet med Södertörns tingsrätt den 24-årige mannen för synnerligen grov misshandel. Dessutom ska han tillsammans med den andra gärningsmannen betala skadestånd på närmare 200 000 kr.

 

Reine Berglund, inspektör på Huddinge Polisen, menar att det funnits ett gediget samarbete mellan den lokala polisstyrkan, utredare och förhörsledare.

 

– Vårt arbete för ett tryggare Flemingsberg fortsätter, skriver han i ett uttalande.

 

Oförändrat säkerhetsläge i Flemingsberg

 

Jan Dagquist, kommunpolis i Huddinge, säger att påföljderna mot 24-åringen inte har förändrat det allmänna säkerhetsläget i Flemingsberg.

 

– Lägesbilden är mer eller mindre densamma. 24-åringen satt frihetsberövad en lång tid innan hovrättensdomen kom. Men det är så klart bra att målsäganden nu får upprättelse.

 

Polisen har inte fått någon ny insyn i nätverket genom utredningen utan det är endast det enskilda brottet som har klarats upp. Huddinge Polisen ser generellt inte Flemingsberg som en otrygg plats men det finns ändå saker att arbeta med i området.

 

– Självklart finns det problem för oss att jobba med. Vi försöker ha en hög närvaro för att säkra tryggheten och minska brotten. Vi måste jobba mot de individer som ingår i det lokala nätverket. Men vi försöker också träffa så många andra människor som möjligt. På så sätt kan vi kommunicera och få tillgång till värdefull information, säger han.