Här handlar du billigast i Flemingsberg

Av Veronika Seigerlund
Nytt i Flempan har jämfört priset på basvaror i Flemingsbergs tre största matbutiker. På Nya Pulsen blev det billigast, men enligt kunderna finns det fler faktorer som styr var de handlar.

 

Kaffe, bananer, gurka och smör ingick i undersökningen som jämförde priser i Flemingsbergs största matbutiker: Nya Pulsen, Lidl och Ica Maxi. Tre av de undersökta varorna visade sig vara billigast på Pulsen. Störst skillnad var det på bananer. Ica Maxi som bara säljer ekologiska bananer var klart dyrast. Endast Bregott kostar mer hos Nya Pulsen än hos konkurrenterna.

Kolonialchef på Nya Pulsen, Oliver Andersson, var aldrig orolig för utfallet.

–Jag är rätt säker på att vi kommer vara billigast, sade han redan innan resultat stod klart.

Samin Mahfuz är stamkund på Nya Pulsen och berättar varför han återvänder till butiken.

–Jag har bott i Flemingsberg i 16 år. Pulsen har alltid vart min favoritbutik. Även när Ica Maxi och de andra stora butikerna öppnade har jag fortsatt handla här. Det är inte bara billigt, även kvalitén på varorna håller hög nivå.

Mahfuz känner flera personer som reser från andra delar av Stockholm för att handla där.

–Det finns ingen bättre butik i Stockholm, skrattar han medan vagnen fylls med varor.

Sandra Bergström är också Flemingsbergsbo. Hon handlar hellre på Ica Maxi.

–Där är det lätt att hitta det man söker. Det är luftigt och fräscht, Pulsen känns lite rörig.

Det är alltså inte bara priset som avgör var de boende i Flemingsberg handlar. Kvalitét och fräschör vägs också in vid ett besök i livsmedelsbutiken.

Fotnot: I undersökningen gick Nytt i Flempan till de tre butikerna och jämförde priset på fyra basvaror av samma fabrikat.