Shan Atci är aktuell med en ny standupförsetällning Foto: Shan Atci

Shan Acti: "Flemingsberg kommer alltid vara hemmaplan"

Av Veronika Seigerlund
Flemingsbergssonen och populära ståuppkomikern Shan Atci är aktuell med ny humorturné. Han skojar om det mångkulturella Flemingsberg där han bodde till sena tonår, men alltid med ledorden “kärlek och respekt”.

Hur minns du uppväxten i Flemingsberg?

–Flemingsberg betyder allt, det är min identitet. Nu har jag bott en större del av mitt liv i stan, men Flemingsberg är alltid hemmaplan. Även om det inte ser likadant ut nu har jag minnen på varenda gata och i varenda vrå. Det är bara fina minnen.

Hur skiljer sig din humor från andra svenska komikers?

–Alla har olika approach till humor och vad man tycker är kul, det är väldigt individuellt. För mig kommer humor inifrån. Det är viktigt att humor är äkta, det ska ligga en ärlighet i det man säger. Det jag pratar om har jag varit med om och jag kan det här. Jag vill visa min publik den respekten.

Namnet på turnén är "Kians Baba". Vad handlar den om?

–Kian är min son. Den handlar om hur jag förstått mitt liv och vad jag kommer ifrån, genom att bli pappa. Det tar emot lite att erkänna ... men jag har förstått hur rätt min pappa ofta hade när jag var liten.

Skulle du önska att din son växte upp i Flemingsberg?

–Jag är stolt över min uppväxt. Samtidigt vet jag att förorten är en hård miljö. Som förälder vill jag göra allt i min makt för att inte ge min son ett hårt liv. Jag vill ge honom förutsättningar som jag själv inte hade tillgång till under uppväxten.

En sista fråga som man absolut inte borde ställa, jag vet... Kan du avslöja Flemingsbergs bästa svampställe?

–Sa du precis svamp, som i kantareller!? Haha. Hade du frågat mig var mina gamla favoritställen var där vi snodde cyklar och mopeder hade jag haft bättre svar! Bra försök. Men svamp har aldrig vart min grej.

Läs också: