Ulla Björkström tycker om när det är livemusik på seniorträffarna. Foto: Daniella Falck

Blomstrande seniorliv i Huddinge

Pubafton, välgörenhet och seniorträffar. Det finns mycket att göra i Huddinge för den som vill. Ulla Björkström, 71 år, tycker att det är bra.
– Det skrivs ofta om att många pensionärer är ensamma, men det behöver man inte vara. Det finns mycket att göra bara man vill, säger hon.

Ulla Björkström berättar att hon har fullt upp i veckorna. Hon är medlem i Huddingegruppen SPF Seniorerna, i den internationella välgörenhetsorganisationen Lions och brukar också besöka bland annat Röda korsets arbetsgrupp i Fullersta gård.

De olika föreningarna har möten någon gång i månaden och Ulla Björkström går på de flesta. Det bjuds på fika, information, underhållning och samtal.

– Jag tycker att mötena är riktigt trevliga. De har alla program som berikar, speciellt Lions, och det är många som går dit, säger hon.

Det bästa med mötena tycker Ulla Björkström är att träffa andra och umgås. Hon har fått många nya bekantskaper tack vare dem.

 

 

Mycket gemensamt

För Esko Uimonen, 65 år, har det ännu inte varit aktuellt med några seniorträffar eftersom han är medlem i Stockholmspolisens veteranklubb. Det är en grupp pensionerade poliser som ses och lunchar en gång i månaden, går på teater och gör utflykter tillsammans.

Esko Uimonen har varit pensionär i drygt två år. Under den tiden har de bland annat hunnit besöka Åland, Hjälmare kanal och Norrtälje bränneri.

– Det är kul att träffa gamla polare. Vi har mycket gemensamt eftersom vi har jobbat ihop. Alla vet vem man är och vad man har varit med om, säger han.

 

Föreningslivet passar inte alla

Men det är inte alla som är intresserade av föreningar och klubbar. Karin Johansson, 80 år, tycker att hon har nog att göra ändå:

– Jag har aldrig haft någon gnista för föreningsliv, men det är såklart bra att det finns för dem som är intresserade.

Karin Johansson brukar ta promenader på dagarna och hitta någon som hon kan sitta och prata med. Två gånger om året styr hon själv upp en träff med gamla arbetskamrater och i helgen är det dags för middag.

– Jag är på väg ner för att boka bord nu. Vi ska äta mat och umgås, sen sover en väninna över, berättar hon.