Till Röda Korset kan du ringa och prata. Foto: Saga Lindqvist

Stödinsatser
efter terrordådet

Med anledning av fredagens terrordåd i centrala Stockholm satsar Huddinge kommun på extra stöd för boende i kommunen.
– Vi är redo att ta emot människor som vill samtala kring det som hänt, säger Roger Höglund, kommunikationsdirektör på kommunen.

Huddinge kommun har höjt beredskapen sedan terrorattentatet i fredags. Kommunen har förstärkt socialjourens närvaro och inlett ett samarbete med svenska kyrkan. Säkerhetsläget har också trappats upp inom kommunen.
– Vi arbetar främst med bevakning i ett förebyggande syfte. Det viktigaste är att vara medveten och redo att agera om något skulle inträffa, säger Roger Höglund, kommunikationsdirektör på Huddinge kommun.

Svenska kyrkan i Huddinge hedrade offren och anhöriga med en minnesstund under måndagsmorgonen. Kyrkan har också tagit till flera insatser för att stötta behövande.
– Vårt jobb är att finnas tillgängliga i denna svåra tid. Vi har vidtagit åtgärder i form av mer personal på plats som kan samtala med människor, längre öppettider och ett stödnummer för de som vill ringa, säger Erik Dufva, biträdande kyrkoherde i Huddinge församling.

Även Röda korset finns för de behövande i kommunen.
– Om man vill prata eller mår dåligt är det bara att ringa vårt stödnummer. Vid behov finns även professionell hjälp i form av psykologer och läkare. Men än så länge har vi inte märkt av att behovet är särskilt stort, säger Björn Eder, kontaktperson för Röda Korset Huddinge.

Läs också: