Pia Forsberg, näringslivschef i Huddinge kommun.

Pia Forsberg, näringslivschef i Huddinge kommun. Foto: Molly Söderlind

Huddinge bäst på
ung företagsamhet

Huddinge kommun har återigen utnämnts till årets kommun i ungt företagande.
– Genom hårt samarbete mellan skola och näringslivet har vi återigen hamnat på första plats. Det är jätteroligt, säger Pia Forsberg, näringslivschef i Huddinge kommun.

Efter några år i skuggan har Huddinge återigen blivit årets UF-kommun. Pia Forsberg, näringslivschef i Huddinge, säger att vägen dit går via ett starkt samarbete mellan skola och näringslivet.
– Personer från näringslivet har agerat mentorer åt eleverna i gymnasiet. Arbetet har på så sätt blivit viktigt och verkligt för eleverna, säger Pia Forsberg.

En annan faktor för kommunens framgångar inom ungt företagande är att kommunen startar engagemanget redan i grundskolan, menar Pia Forsberg.
– I och med att vi jobbar med ungt företagande redan i grundskolan skiljer vi oss från många andra kommuner. De flesta kommuner börjar med arbetet i ett senare skede, säger Pia Forsberg.

Många kommuner arbetar hårt för att utvecklas inom området. Det finns en stor konkurrens och utmaningen ligger främst i att fortsätta få entreprenörsprogrammet att arbeta med UF i gymnasiet. Därför blir antalet skolungdomar som läser programmet en central faktor för fortsatt utveckling.
– Vi vill fortsätta växa inom ungt företagande. Det gäller att vi är kreativa nu och finner nya vägar för att utveckla vårt arbete, säger Pia Forsberg.

Pedagog Huddinge talade med kommunens UF-bloggare på Search Box UF som vann pris för årets digitala innovation.
– Det är jättekul med ungt företagande. Vi har laddat upp hela året, säger representanterna för Search Box UF.

Läs också: