Foto: Joel Levonen

Så mycket ägg och godis äter vi

Under påsk ökar försäljningen av ägg och godis avsevärt i Huddinge och Flemingsberg.

– Vi säljer uppskattningsvis 50-60 procent mer ägg och 150-200 procent mer godis under påskveckan, säger butikschefen på Pulsen i Flemingsberg.


På Hemköp i Huddinge centrum går de från att sälja cirka 600 äggpaket en vanlig vecka till att under påskveckan sälja hela 6000. Även godisförsäljningen ökar från 1500 till 4000 kilo.
– Det är en otrolig ökning, säger butikschefen.

Ägg – en livssymbol
Har du undrat varför vi egentligen äter ägg under påsken? Ägg är ursprungligen en gammal folklig symbol för liv som också har blivit en symbol inom kristendomen. Förr i tiden gav ägget liv i och med att hönsen värpte fler ägg på våren. Det fanns ofta rikligt med ägg när fastan bröts.


– Det är en gammal symbol och för liv som har plockats upp av kristendomen och blivit symboliskt för Jesu död och uppståndelse, säger Erik Dufva som är biträdande kyrkoherde i Huddinge församling.

 

 

Försäljningsökning på Hemköp Huddinge under påskveckan.