Grilla bland annat portobellosvamp. Foto: flickr.com

Grilla vegetariskt

Av Cecilia Simander
Grillningsdags! Men oj, ska det komma en vegetarian till grillningen? Vad äter sådana? Kan man grilla gräs? Ingen panik, att grilla vegetariskt är både gott och enkelt. Här är några av de bästa tipsen.

Grilla halloumi

Halloumi är en salt ost som smakar underbart efter att du har lagt den på grillen. Ska ni grilla burgare? Skippa köttet och dela bara halloumiosten på mitten. Låt den ligga på grillen några minuter, och vips har du en saftig och matig halloumiburgare!

Grilla zucchini

Zucchini är en underskattad grönsak som går att variera på flera sätt. Extra god blir den på grillen marinerad i lite kryddor.

Skiva zucchinin tunt,  eventuellt på en bit papper för att få lite vätska att rinna ur. Blanda olja med några av dina favoritkryddor och lite flingsalt, och pensla på zucchinin. Lägg på grillen och grilla på varje sida i några minuter. Zucchinin är klar när den är mjuk och genomstekt.

Portobellosvamp

Portobellon är en stor champinjonsvamp som passar perfekt till grillen, då den är mättande med en matig konsistens. Passar både som fyllning i burgare eller bara som den är, med tillbehör.

Skär bort foten och pensla svamphatten med olivolja, samt krydda med salt och peppar. Lägg på grillen med ovansidan av svamphatten nedåt. Grilla i ca 7-8 min. Ett tips är att inte vända på svampen när du grillar den. På så sätt behåller den vätskan och svampen blir härligt saftig.

 

Lycka till!