Julmarknader i Huddinge. Bild: TT

Kom i julstämning med glögg och hantverk i Huddinge

Av Frida Westergård
Julen är runt hörnet och det är dags att få inspirationen att flöda och klapphögen att fyllas på. Var gör man det bättre än på julmarknader? Nytt i Flempan har listat några fina julmarknader runt om i Huddinge som är väl värda ett besök.

Huddinge är bra på att sprida julstämning. Det spelar ingen roll om du vill känna dig som Kajsa Kavat, mingla med andra Huddingebor eller bara vill få de första klapparna inhandlade. I år hittar du flera julmarknader runt om i kommunen - där glöggen är serverad och brasorna tända.

Tommy Hedén är en av de ansvariga för julmarknaden på Huddinge Hembygdsförening. Han minns sina barndoms jular när snön låg på backen från allahelgona till mars.

– Nu saknar man det där vita. Speciellt runt första advent. Nu hoppas jag att snön kommer lagom till julmarknaden, säger Tommy Hedén.

Vi får helt enkelt hålla tummarna för att ett julmirakel sker. Och om inte så får vi i alla fall njuta av spröda pepparkakor och hantverk inspirerade från förr.

 

 

 

 

 

Huddinge Hembygdsförening 25 november klockan 10-15.

Hembygdsföreningens Höstmarknad har blivit julmarknad. Hantverkare och konstföreningar kommer ställa ut och sälja sina hantverk lagom till jul.

 

Café Nytorp 3 december klockan 11-15.

Njut av livemusik av Slagsta Gille.

 

Zetas Trädgård 25-26 november klockan 10-16.

Utställare med hantverk, värmande eldar och pynt för en härlig julträdgård.

 

Stuvstakyrkan 2 december, 11-14.

Julmarknad i Stuvstakyrkan.