Karolinska Universitetssjukhuset skolar just nu in tolv grekiska sjuksköterskor. Foto: Caroline Linnakallio.

Dyr rekrytering av grekiska sköterskor

Av Caroline Linnakallio
I våras åkte en grupp chefer från Karolinska universitetssjukhuset i Huddinge till Aten för att rekrytera sjuksköterskor. Notan för hela rekryteringsprocessen blev 880 000 kronor.

Idag skolas tolv grekiska sjuksköterskor på Karolinska i Huddinge. Enligt uppgifter som DN fått del av har Karolinska universitetssjukhuset betalat 780 000 kronor plus moms för hela rekryteringen. Sedan tillkommer en kostnad på 100 000 kronor för resor och boende under vistelsen som ska ha skett på fyr- och femstjärniga hotell i Aten. Marie Elfstrand som arbetar på Karolinska universitetssjukhusets presstjänst menar att sjukhuset försöker minimera kostnaderna.
   –Som arbetsgivare har vi ett stort ansvar för att ta helhetsgrepp med bemanningsfrågan. Rekryteringen av 12 sjuksköterskor från Grekland är en del i vårt arbete att skapa en långsiktig och hållbar arbetsmiljö på sjukhuset. Att rekrytera innebär en kostnad och vi jobbar alltid effektivt som möjligt för att minimera dessa kostnader.
  
Enligt sjukhuset skulle det ha varit mer kostnadseffektivt att låta representanter från Karolinska åka ned, än att de grekiska sjuksköterskorna skulle åka fram och tillbaka till Sverige.
   – Vi har gjort två resor till Aten under 2017 som en del av rekryteringsprocessen. Den första resan var i slutet av mars med fyra förstalinjechefer och ansvariga chefer.

Totalt intervjuades 18 grekiska sjuksköterskor och 12 valdes ut. Den andra resan var med mentorsgruppen det vill säga tre sjuksköterskor och tre undersköterskor.
    – Dessa två resetillfällen gjorde över en hel helg. Fredag eftermiddag till söndag förmiddag, säger Marie

 

Rekryteringen har gjorts i samarbete med ett företag som nischat sig på att utbilda legitimerade sjuksköterskor, läkarspecialister och tandläkare i Grekland. De utbildas inom både språk och rutiner.
   – Idag är det svårt att rekrytera endast på den svenska arbetsmarknaden. Vi anställer cirka 2500 nya medarbetare varje år men det räcker inte. I Grekland finns många välutbildade sjuksköterskor som inte får arbete och därför vill vi erbjuda dem en chans här.
  
Karolinska universitetssjukhuset
menar att rekrytering i Grekland inte påverkar arbetssättet eller möjligheterna att genomföra karriärstegar eller annorlunda lönekriterier.  
  – Vi ser positivt på mångfald och diversitet på Karolinska universitetssjukhuset, avslutar Marie.