Nu har vårblommorna spridit sig överallt i Huddinge. Foto: Elin Blomqvist

Vårkänslor i Huddinge

Helgens fina väder har fått allt fler personer att börja längta efter våren. Värme och sol är vad människor i Huddinge ser fram emot.

Under helgen har vädret lockat ut allt fler människor i Huddinge. Temperaturen har börjat stiga och snön har smält bort. På flera ställen i landet har temperaturen varit uppåt 20 grader enligt SMHI. Även om värmen kommer sjunka något under veckan kommer temperaturen enligt SMHI att ligga runt 10 grader och uppåt i Huddinge.

Helgens sol och höga temperaturer har inte riktigt hängt med till måndagen. Det har varit något molnigare och några grader kyligare ute. Men det har inte hindrat Huddingeborna från att ge sig ut och njuta av vädret. Bland annat satt Ilse Borgström i Huddinge centrum under måndagsförmiddagen och njöt av vädret med en bok i handen. Hon vill att våren ska komma på riktigt med värme och sol.
–Jag ser fram emot att börja plantera och vara ute i trädgården, säger Ilse Borgström. Hon ser gärna att gruset snart sopas upp ordentligt och att hon kan börja cykla mer.

Ilse Borgström säger att hon redan har börjat få vårkänslor.
–Man hör allt mer fåglar och blommor börjar komma fram ur marken.

Det är inte Bara Ilse Borgström som är ute i Huddinge och tar vara på vädret. Maud Åkeberg och Dan Backström var under förmiddagen ute på en promenad.
– Jag ser fram emot att värmen kommer tillbaka och att det är ljusare ute, säger Maud Åkeberg som var ute på promenad i Huddinge. Med på promenaden var Dan Backström.
– Det bästa med våren är att vintern äntligen är över och att vinterkläderna försvinner, säger Dan Backström.