Foto: Jonna Thomasson.

Valtemp: Moderaternas Daniel Dronjak om digitaliseringen i skolan

Av Sofie Anglerfjord

Digitaliseringen av skolan är den viktigaste frågan för Moderaterna inför valet. Detta berättar Daniel Dronjak, kommunalstyrelsens ordförande i Huddinge, för Nytt i Flempan.

Daniel Dronjak säger att digitaliseringens möjligheter inte har blivit fullt utnyttjade i Huddinge. För att förändra och utveckla skolan i den riktning Moderaterna önskar säger han att de behöver se till att det finns tillräckligt med resurser till varje elev.

Daniel Dronjak berättar att han tror att man kan få ut mycket mer av undervisningen om man tar mer hjälp av datorer, iPads och andra digitala möjligheter.

Nästa stora fråga är att hålla ordning och reda i kommunens ekonomi eftersom de närmsta åren kan bli tuffa ekonomiskt.

– Det är lägre andel som jobbar och högre andel som går i pension. Om man inte håller reda på kommunens ekonomi blir det skattehöjningar och det är vi väldigt mycket emot.

För att digitaliseringen ska vara möjlig säger Daniel Dronjak att de måste ha koll på ekonomin. På så sätt hänger frågorna ihop.

För att nå ut till och övertyga potentiella väljare kommer Moderaterna driva en valrörelse som innebär att de åker ut och träffar Huddingeborna i så hög utsträckning som möjligt. Dessutom kommer de satsa mycket på sociala medier.

– Vi kommer ha jättemycket personlig kontakt via bland annat dörrknackning. Det handlar även om att delta i debatter, men det är något vi gör hela tiden och inte bara i valrörelsen, även om det blir extra fokus nu naturligtvis.

För att nå ut till människor som är ointresserade av att rösta eller inte är pålästa kring valfrågor säger Daniel Dronjak att det är viktigt att berätta om vad som är speciellt med deras parti i jämförelse med andra partier. När valet närmar sig säger han att människor brukar ”vakna till liv” och sätter sig in i frågor när de upplever att de måste bestämma sig.

Hur det kommer gå för Moderaterna i årets kommunval vill Daniel Dronjak inte spekulera i. Hur väljarna röstar är upp till dem.

– Vi får se om vi får förnyat förtroende för fjärde raka mandatperioden eller om de inte vill ge oss det förtroendet.