Foto: Pixabay.com

Huvudförhandlingarna om mordet i Östberga inleds

Rättegången mot en 30-årig man som misstänks för pistolmord på en annan man inleddes i dag i Södertörns tingsrätt. Mordet är det senaste av en lång rad skjutningar som kopplats till det så kallade Östberganätverket.

Huvudförhandlingarna i målet gällande ett mord som skedde i Östberga i augusti förra året inleddes i dag i Södertörns tingsrätt. En man i 30-årsåldern är misstänkt för att ha öppnat eld mot en bil i ett garage. Den misstänkte 30-åringen tros ha anlänt till garaget i en stulen bil, som senare påträffades delvis uppbränd. Kammaråklagare Daniel Insulander säger att man hittat ammoniak i den misstänktes bil samt väldigt lite DNA-spår. Åklagaren menar att detta tyder på att bilen blivit rengjord.

 I den beskjutna bilen befann sig ett barn och fyra personer med kopplingar till det så kallade Östbergsnätverket. Skjutningen är den senaste i en lång rad fall kopplade till Östbergsnätverket. Föraren av bilen, en 21-årig man, träffades av tio skott och dog senare av sina skador. Han var sedan tidigare känd av polisen och hade nyligen blivit släppt från häktet efter att ha suttit misstänkt i en kidnappningshärva. En annan man i bilen blev även han träffad men klarade sig med lindriga skador. De andra två i bilen och barnet klarade sig utan skador. Åtalet mot mannen består av misstanke om mord, tre fall av mordförsök och grovt vapenbrott. Rättegången väntas ta fem dagar.