Södertörnkyrkans klädinsamling Foto: Kamila Lubas

Begagnat gagnar

Klädinsamlingsstationer i Huddinge har fullt upp i år. Årets julklapp, det återvunna plagget, har ökat intresset för att lämna in och köpa återvunna varor.
– Igår behövde vi ta in sju fulla burar med saker på lagret för det inte fanns plats för nytt som kom in, säger Masoud Ahmadi.

I Huddinge finns det flera platser där det går att återvinna saker man inte använder. En av dem är Södertörnkyrkan. Bland kläder, böcker och möbler jobbar ett team på cirka nio personer och en av de nyaste medarbetarna är Masoud Ahmadi, som har jobbat där i snart en månad.  

– När vi har öppet, kommer det alltid mycket folk med olika typer av föremål, säger Masoud. 

Det är fyra personer i teamet som ansvarar för att ta emot nyinkomna saker. Anledningen till att de har fullt upp är att det närmar sig jul och människor blir mer givmilda. Men många som handlar gör det också av miljömedvetna skäl. 

– Det är viktigt att tänka på miljön. I vårt samhälle tycker vi att det är enklare att handla på internet och genom det köper vi saker vi egentligen inte behöver, säger Amanda Öberg, en av kunderna i Södertörnkyrkan.  

Här kan du hitta din närmaste klädinsamling: