Nedbrända radhuset och tomten. Foto: Martin Aghassi.

Rivningen skjuts upp på nytt

Segeltorpsruinerna står kvar. Ansvarig för rensningen efter branden har gått i konkurs och nu vill kommunen att företaget betalar böter på 100 000 kronor.

I förra veckan rapporterade Nytt i Flempan att de omdiskuterade radhusen i Segeltorp äntligen skulle rivas, men nu kommer nya besked. Då ansökte kommunen till Mark- och miljödomstolen om att byggbolaget som skulle rensa upp efter branden ska betala vite (böter) på 100 000 kronor. Efter tre år har de fortfarande inte utfört sitt arbete. Byggbolaget har tidigare ansökt om att gå i konkurs då de har cirka 195 000 kronor i skulder till Kronofogden.

Nu är det oklart när radhusen kommer att rivas. Bygglovet går ut i maj 2019 och då kan kommunen vidta åtgärden om husen ännu inte rivits. Boende i området är inte nöjda med att husen fortfarande står kvar och många hoppas att platsen kommer rensas inom en snar framtid.

– Vi får se vad som händer med vitet först, det är svårt att spekulera nu, säger Jan Casserstedt, jurist på Huddinge kommun.

 Den 22 november träffade Nytt i Flempan två män i byggkläder som påstod att stället skulle rivas, vilket gjorde grannarna lättade.

–– Allt detta ska rivas, återvinnas och sedan säljas till Ryssland. Sedan ska vi även bygga ett extra radhus än vad som tidigare har varit planerat. Det kommer ske innan 2019 då byggnadslovet går ut då, sa en av männen då.

Men enligt kommunen har de inte haft någon kontakt med företaget och inte hört om deras påståenden.

– Det har jag inte hört någonting om, första gången jag hörde om det var i er artikel, säger Jan Casserstedt.