Folkets hus i Huddinge. Foto: Emil Pettersson

Folkes bio blir snart verklighet

Folkes i Huddinge har stora planer för sin nya biograf. Planen är att slå upp portarna till verksamheten någon gång under 2019.

I våras blev det klart att en ny biograf ska öppnas på Folkes i Huddinge centrum. Biografen väntades först vara klar till hösten, men arbetet visar sig ha tagit längre tid än man trott.

– Bioprojektet är fortfarande igång, men som alltid med stora projekt tar det lite längre tid än beräknat. Det viktiga är att resultatet blir proffsigt och bra, säger Tobias Holmberg, VD på Folkes i Huddinge.

Har inte ekonomin

Folkes har sökt stöd hos Svenska Filminstitutet för att kunna gå vidare i processen, men det har gått trögt.

– Folkes har inte tillräckligt med pengar för att vi ska kunna stödja dem. Vi var i kontakt med dem senast för några veckor sedan och frågade hur det går, men då sa de att det fortfarande inte finns tillräckligt med pengar, säger Ulrika Sundbäck, biografhandläggare på Svenska filminstitutet. 

Planen med att öppna en ny biograf är bland annat att väcka liv i Huddinge om kvällarna. Öppettiderna planeras vara onsdag-söndag, med ett brett utbud av både smalare filmer och kommersiella blockbusterrullar. Det finns även planer på att starta minifestivaler och kortfilmsdagar.

Nu får Huddingeborna vänta ett litet tag till innan detta kan bli verklighet.