Bussen fortsätter att stanna vid hållplatsen Södertörns högskola. Foto: Natalia Julia Czermak

Busslinje 172 skippar stopp

Trafikverket undersöker möjligheterna att utveckla och effektivisera busslinje 172 som går mellan Norsborg och Skarpnäck. En av anledningarna till detta är att hållplatserna på linjen anses ligga för tätt. Att hoppa över vissa hållplatser kommer att gynna den totala restiden. Man vill även göra bussresorna mer pålitliga. Uppskattningsvis kommer man som resenär tjäna runt fem minuter i restid på linje 172, i båda riktningarna. De hållplatser som man planerar att hoppa över är:

Gubbängen, Getfotsvägen, Gubbängens idrottsplats, Högdalens industri, Högdalsdepån, Stora Sköndals väg.

Möjligheten för en smidigare framkomlighet för bussarna undersöks i samma veva. Det handlar bland annat om körfält för bussar på Huddingevägen och Örbyleden. Daniel Helldén (MP) trafikborgarråd i Stockholm, säger till lokaltidningen Huddinge direkt att man undersöker möjligheterna att ta en del av bilvägen och göra om till bussfiler. Sista ordet är inte sagt, men Helldén säger i samma intervju att man jobbar så fort man kan för att komma igång med arbetet.

Totte Winstam, student på Södertörns högskola är en av många som dagligen reser med buss 172.

– Det här passar mig mycket bra. Restiden blir aningen kortare och jag kommer hem snabbare, blir hur bra som helst. Äntligen gör dem något för oss bussresenärer, säger han.

Åtgärderna ska utredas fram till 2021 och under hösten 2019 siktar man på att ta tag i busslinje 172.