Knappt hälften av Huddingeborna röstade förra EU-valet

I EU-valet 2014 röstade bara 46 procent av alla röstberättigade i Huddinge. Se hur få som röstade i ditt valdistrikt.

Andel röstande skiljde sig stort mellan olika delar av Huddinge kommun förra valet. Det var flest i Segelsminne. Där röstade 65 procent av områdets röstberättigade.

Men i Vårby gård östra gick bara en tredjedel till valurnan. Det var nästan en lika liten andel deltagande som det område med minst röstande i hela landet (Södertälje).

Enligt Lotta Segelberg, kommunikatör för valkansliet i Huddinge arbetar de extra i de områden där valdeltagandet var som minst förra gången.

Vi ska skicka ut informationsbroschyrer på flera språk om EU-valet och förtidsröstning till varje hushåll i Vårby gård/Masmo, hela Flemingsberg och Skogås.

Annars kommer valarbetet se ut som det har gjort innan.

I stort sett gör vi ungefär samma insatser som tidigare, det är ett alltid pågående arbete som inte bara görs inför val, berättar Lotta Segelberg.

Även i EU-valet var Socialdemokraterna och Moderaterna de största partierna bland Huddinges väljare. I Grantorp norra fick Socialdemokraterna hela 55 procent av rösterna. Bland de större partierna fanns också Miljöpartiet och Sverigedemokraterna.

Kolla hur många som röstade och största parti i ditt valdistrikt i kartan nedanför.

Källa: Valmyndigheten