Uteserveringen Nene JP Chili House står öppet. Foto: Pontus Parto

Pop up-restaurang i hjärtat av Huddinge centrum

Av Pontus Parto
Nene JP Chili House är en pop up-restaurang som har öppnat på Sjödalstorgets scen i Huddinge centrum. Inday Patino har startat en asiatisk uteserveringen i dotterns namn.

Inday Mary Lou Patino har bott i Huddinge i över tio år och kallar sig själv för en gammal krögare. Hon har jobbat med evenemang i 24 år och har nu öppnat en tillfällig uteservering. Nene JP Chili House heter uteserveringen och JP är initialer för hennes 24-åriga dotter Jeanette Patino.

– Min dotter blev handikappad och efter det som hände med henne tänkte jag att jag inte kan stanna hemma hela mitt liv. Jag måste gå vidare och göra något, säger Inday Patino.

Det var då hon bestämde sig för att öppna Nene JP Chili House och valde namnet för att hedra dottern. Samtidigt vill Inday Patino sprida glädje till andra.

– Jag vill att Huddingebor ska fyllas med energi. Jag vill gärna träffa både gamla och nya ansikten och ge huddingebor en smakrik varierad internationell matkultur, säger hon.

Hon säger att all mat inte är stark. De serverar en mängd olika rätter och drycker.

– Vill ni ha kaffe kan ni pröva vårat asiatiska kaffe. Om det inte sätter igång smaklökarna finns det filippinskt kaffe, vietnamesiskt kaffe och traditionellt te.

Uteserveringen kommer att vara öppen fram till den 18:e maj 2019.