"Habib gör jobbet som politikerna borde göra"

Av Simon Samuelsson
I hopp om att göra Huddinge till en tryggare och bättre plats arrangerar Habib Iddrisu gratis bootcamps och engagerar sig i nattvandringar.

Precis vid tunnelbanan i Masmo längs Botkyrkaleden ligger ett antal flerfamiljshus. Trots en industriborr som dånar är det fullt av liv på en gård utanför femvåningshusen. Ett av skälen till att många trotsar industriborrens dån stavas Habib Iddrisu. Han står vid en basketplan och pratar med ett gäng föräldrar. Habib har precis avslutat ett bootcamp-pass för barn och ska snart leda ett bootcamp med boxningsfokus för vuxna. 

 

När de vuxna deltagarna kommer fram till Habib möts de av ett stort leende och ett varmt välkomnande som snabbt byts ut till en PT-mentalitet där han ropar att alla ska värma upp. ”All the way now” ropar han högt för att mana på de som har tagit sig till dagens pass.

 

Habib berättar att han vill bidra för att göra Huddinge till en bättre plats. Genom bland annat nattvandring och att arrangera gratis träningscamps hoppas han på att göra förändring.

 

– Jag gör mycket grejer, inte bara träning och nattvandring utan jag arrangerar även grejer för ungdomar. Jag vill att alla ska må bra och jag vill skapa gemenskap och trygghet här i Masmo, säger Habib.

 

De andra som har kommit för att delta i tisdagens pass vill alla lyfta det Habib gör för Masmo.

 

Han är väldigt inspirerande och en stolthet för Masmo, han förtjänar att hyllas. Jag vet inte vad Masmo vore utan honom, säger Floria Nikpour.

 

Graciela Saavedra Pizarro som har tränat med Habib i över två år berättar att det han gör för invånarna i Masmo är ovärderligt. Hon berättar att Habib är en eldsjäl där han och hans kompis Shabnam Nikpour ordnar olika festivaler och aktiviteter för alla åldrar, både barn och vuxna.

 

– Han skapar tillfällen för oss att utvecklas och ger en möjligheter för framtiden. Hade de inte varit för Habib hade Masmo varit dött som förr. Det han gör för oss i Masmo är svårt att beskriva. Han skänker nytt liv till oss. Han gör jobbet som politikerna borde göra, säger Graciela Saavedra Pizarro.

 

På hyllningarna svarar Habib att det känns bra och att det ger honom fortsatt motivation att fortsätta med det han gör.

 

– Det är klart att jag blir glad av att människor tycker om det jag gör. Jag finns i Masmo för människorna här, jag kommer alltid att finnas här för dem, säger Habib.