Coverbandet W2 kommer framföra U2 covers på MAYDAYS 25 maj. Foto: Mårten Johansson

Mayday bidrar till fest

Av Simon Samuelsson
I maj månad blomstrar kulturlivet i Huddinge. Både Huddinge kulturskolas karneval och Huddinge jazz & blues är som tidigare på plats under Huddingedagarna. I år får de sällskap av mat- och musikfesten Maydays.

Huddingedagen startade 1993 och började i liten skala mitt i centrum. Under åren har evenemanget utvecklats. Huddingedagen har blivit till Huddingedagarna och utbudet har breddats med fler aktiviteter. I år arrangeras evenemanget för 26:e året i rad.

 

Parallellt äger mat- och musikfesten Maydays rum för första gången. Bakom den nya musikfesten står det kommunala bostadsbolaget Huge. Bengt Blomquist, marknads- och varumärkesstrateg på Huge, hoppas utveckla Huddinge centrum.

 

– Vi vill göra Huddinge centrum till Huddingebornas givna mötesplats, ett vardagsrum där man känner sig trygg, välkommen och hittar det man behöver, säger Bengt Blomquist.

 

24–25 maj kommer Maydays sammanstråla med traditionsstarka Huddinge Jazz & Blues, Huddingedagen och Huddinge kulturskolas karneval. Under de här dagarna kommer festen att bjuda pa mat och dryck från Asien, Afrika och Amerika.

– Det är viktigt för oss att ta ett steg framåt, våga utvecklas och erbjuda Huddingeborna nya maträtter och drycker på ett spännande sätt, säger han.

 

Han ser bara fördelar med att samverka med andra etablerade evenemang som Huddingedagarna och Huddinge Jazz & Blues.

 

– Som centrum står vi inför ett stort skifte och det är viktigt att vi vågar satsa nytt, tillsammans. Vi vill jobba med nya idéer för att inte halka efter och bli irrelevanta, avslutar Bengt Blomquist.

 

För mer info om MAYDAYS klicka här!