En knytnäve. Foto: Engin Akyurt från Pixabay.

En knytnäve. Foto: Engin Akyurt från Pixabay.

Fler anmälda fall av misshandel i Huddinge

År 2018 var första gången på flera år Huddinge kommun gick om grannkommunen Botkyrka i antal anmälda fall av misshandel.

Huddinge kommun har haft ett relativt högt antal anmälda fall av misshandel, inklusive grov misshandel, jämförelsevis med grannkommunerna. Ekerö och Tyresö har ett väldigt lågt antal medan Botkyrka, Huddinge och Haninge ligger ganska högt upp på listan.

2018 var första gången på över fem år då Huddinge var den grannkommunen med högst antal anmälda fall av misshandel. Enligt Lisbeth Krogh (HP), vice ordförande i Socialnämnden i Huddinge kommun, finns det ingen speciell anledning till denna toppnotering föregående år.

– Våldet kommer och går i vågor, det kan vara ren chans att vi har gått om Botkyrka kommun det föregående året. Det finns inget man kan peka på som är anledningen, säger hon.

Stuvstaområdet har sett ökad orolighet den senaste tiden, vilket resulterade i att invånarna där bildade ett ”medborgargarde”.

– Nu har det till exempel varit en ökad orolighet i Stuvstaområdet och då har vi möten kontinuerligt med Polisen där vi bestämmer åtgärder tillsammans för att motverka detta, berättar Lisbeth Krogh.

Mötena med Polisen är inte bara något som sker vid ökad orolighet. Socialnämnden och Polisen har god kontakt i Huddinge kommun.

– Socialnämnden och Polisen har regelbundna möten där vi stämmer av och planerar, avslutar Lisbeth Krogh.