Eeva Laine fullmäktigeledamot och Trångsundsbo. Foto: Anna Vestlin

Socialdemokraterna startar namninsamling för att rädda biblioteket

Beskedet om att biblioteket i Trångsund ska läggas ner nästa höst har upprört många. Nu har en namninsamling startats för att beslutet ska dras tillbaka.

På måndagen startade Socialdemokraterna i Huddinge en namninsamling för att rädda biblioteket i Trångsund. Redan efter en dag har över 600 personer skrivit under. Målet är att få ihop 1000 underskrifter innan den 9 december när då kommunfullmäktige sammanträder. Eeva Laine (S) är en av initiativtagarna till insamlingen.

–Trångsundborna är oerhört ledsna över beslutet. Framförallt kommer det drabba pensionärer och förskolorna i området. Det är en naturlig träffpunkt för alla i Trångsund, säger Eeva Laine.

Det är äldre och personalen på förskolorna som först startade namninsamlingen på egen hand. Därefter gav de listan till Socialdemokraterna som drivit kampanjen vidare. Intresset har varit stort och många vill hjälpa till att rädda biblioteket, det visas också genom den ständigt växande listan av namn. Eeva Laine, som själv är Trångsundsbo sedan 1984, är optimistisk.

– Folk är glada att vi agerar, oavsett vad man röstar på. Förutom insamlingen kommer vi även lägga fram ett förslag om att ompröva beslutet. Gör om gör rätt, säger Eeva Laine.