Uppskattad julgran i Huddinge. Foto: Agnes Siverman

Görans julgranstest efter plantstölder i centrum

Växter som planteras i Huddinge centrum får sällan vara kvar. Nu har Göran Gladh ordnat en julgran till centrum och vill nu se hur länge den klarar sig.
– Det är ett problem som Huddinge har, att växter och plantor inte får stå kvar, säger Göran Gladh.

Diskussioner har pågått under en längre tid angående att växter och plantor inte får vara kvar när de planteras i Huddinge centrum. 

 

Göran som är en glad Huddingebo hade en plastgran i sin trädgård som han skulle slänga. Han tog istället med den till Huddinge centrum, satte upp julgranskulor och glitter så att det blev en riktig julgran. Han hoppas på att julgranen får sitta kvar fram till efter nyår.

Göran gör detta för att glädja andra människor och med tanke på att detta har fått så stor uppmärksamhet så hoppas han på att den får chans att sitta kvar.

– Jag vill se hur länge den får stå där, det har länge varit ett problem att folk förstör växter och rabatter, säger Göran Gladh. 

 

 

Göran Gladh framför julgranen. Bild: Göran Gladh

 

 

 

Peter Henriksson är en av de drivande i facebookgruppen vårt eget Huddinge där det har pågått stora diskussioner angående förstörandet av plantor och växter. Peter har planterat ljungplantor och annat i Huddinge Centrum förut och redan första dagen han hade planterat sina ljungplantor i Huddinge var det någon som grävde upp dem.

– Tack vare Göran har Huddinge nu en riktig julgran. Nu håller vi alla tummar, tår och tassar att den får vara ifred till tjugondag knut, säger Peter Henriksson.

 

 

 

 

Ansvarig kommunalråd för stadsmiljön, Christian Ottosson (C) stöttar detta intiativ till fullo.  Han har även varit med och planterat växter i centrum förut.

 

 

 

Monica Moxon som bor i Huddinge är oerhört tacksam över Görans initiativ av julgranen. 

– Fantastiskt, det ger hopp om att folk fortfarande bryr sig, säger hon. 

Hon har skapat en insamling för barncancerfonden där hon och andra människor skänker pengar varje vecka så länge granen står kvar. Redan första veckan lyckades de samla in 800 kronor. Monica sätter in 100 kronor varje vecka som granen står kvar. 

 

Göran tycker att detta är ett jättebra idé och blir väldigt berörd över att initiativet har fått mycket god respons från Huddingeborna. Folk går förbi Huddinge centrum med ett leende från och med nu och det glädjer många att det finns så många som vill ta hand om Huddinge.