Edward Blom bjuder till korvfest i Huddinge

Huddingebon, gastronomen och livsnjutaren Edward Blom har i samarbete med Circle K tagit fram en ny korv. Den serveras på bensinmackskedjor över hela landet till och med den andra januari och beskrivs av Edward Blom själv som vild, vågad och lyxig.  

– Det första man känner när man hugger in är nog att det är en väldigt saftig korv. Älgköttet ger en stark smak av vilt, medan fläskköttet kommer med saftigheten, säger Edward Blom.

Under fredagsförmiddagen är matprofilen på plats på Circle K i Huddinge. Folk har rest över hela länet för att dela en korv med Edward Blom, ta bilder och be om autografer.

– Det är jätteroligt. Någon har kommit hela vägen från Södertälje.

Korven serveras tillsammans med tryffelmajonäs och rostad lök. Den hemliga ingrediensen är kyndel, en gammal klassisk korvkrydda som använts mycket historiskt, men som idag lite glömts bort.

– Den är en otrolig örtighet, man tänker lite på nyklippt gräsmatta nästan, skrattar Edward Blom.