Södertörns tingsrätt. Bild: Johannes Ernstberger

Rättegången om dubbelmordet i Sätra inleds

En konflikt om vem som får sälja narkotika i Sätra Centrum. Det menar åklagaren är motivet bakom det uppmärksammade dubbelmord som två män, den ena från Huddinge, åtalas för. I dag inleddes rättegången som Nytt i Flempan rapporterar från.

Det uppmärksammade dubbelmordet skedde i Sätra centrum i april 2019. En av de två åtalade är en 27-årig man från Huddinge.

De två misstänkta ska tillsammans med en tredje person ha lurat in de två brottsoffren i en källarlokal i Sätra. Här tvingade de först offren att ta av sig kläderna innan de sköt dem i vad som liknats vid en avrättning.

Enligt åklagaren har den tredje gärningsmannen mördats. Åklagaren påstår att det var en 24-årig man som sköts i sin lägenhet några dagar efter dubbelmordet. Ingen har ännu åtalats för det.

– Om inte han hade varit avliden, skulle även han vara åtalad, sade åklagaren.

Offren och åtalade inblandade i droghandel

Åklagaren pekar ut den tredje gärningsmannen som hjärnan bakom dubbelmordet. Han ska ha lett droghandeln i Sätra centrum med en av de män som senare mördades. Tillsammans ska de ha organiserat ett nätverk av ”smågrabbar” som sålde narkotika på gator och torg, tills den nu mördade mannen bestämde sig för att gå bakom ryggen på sin partner någon gång i mars 2019. Enligt åklagaren ska det ha varit konflikten som ligger bakom dubbelmordet.

Huddingebon åtalas för flera brott

Förutom morden åtalas Huddingebon för flera andra grova brott. Han ska ha bedrivit en omslagsplats för droger i ett hyrt Attefallshus i Norsborg. I en husrannsakan hittade polisen bland annat en maskin som har använts för att pressa piller och flera hundra gram narkotika. Här hittade polisen även över ett halvt kilo sprängmedel och ammunition.

De två åtalade har tidigare dömts för ett flertal andra brott, bland annat narkotikabrott och misshandel. De två mordoffren har däremot aldrig varit dömda för brott.

Rättegången hålls i Södertörns tingsrätt och pågår till 12 december.