Anette Larsson har jobbat på Rådsparken i 30 år. Foto: My Hellberg

Anette Larsson: ” Ingen dag är den andra lik när man jobbar med djur.”

Av My Hellberg
Vi säger hallå där till Anette Larsson, 52, som har arbetat som fritidsledare i Rådsparken i trettio år. Hon trivs med sitt jobb och tycker det är givande att jobba med både barn och djur. I rådsparken finns lekpark, stall och kiosk. Anette börjar dagen med att släppa ut djuren i sina hagar och ge dem mat medan besökarna nyfiket tittar på.

Hur kommer det sig att du har valt att jobbat i Rådsparken?

Jag började jobba här som ungdomsplatsledare för trettio år sedan och trivdes jättebra så det blev att man blev kvar.

Vad är det roligaste med ditt arbete?

Att det är omväxlande, ingen dag är den andra lik. Det kommer killingar, kaninungar och jättehärliga små barn om vart annat.

Vad är det mest unika som har hänt dig här i Rådsparken?

Det var när vår gris Frida rymde till Huddinge Kyrka. Hon hade klampat rakt in i kyrkan där prästen suttit i ett sorgsamtal med en kvinna som hade förlorat en närstående. Både prästen och kvinnan hade brustit ut i skratt när de fick se Frida promenera ner för altargången. Men sen tyckte nog prästen att det var dags för Frida att gå hem igen och meddelade oss var hon var så vi kunde gå och hämta henne.

Vad ser du mest fram emot just nu?

Att allt det här med corona ska gå över. Det är ju lite jobbigt för man vet ju inte riktigt vad som händer. Jag önskar bara att alla är friska och glada.

Vad gör du när du är som gladast?

Då tränar jag med hunden och umgås med min familj.