Snart är vintersäsongen här och kommunen förbereder sig för en vit vinter. Foto: Randa Khayi

Nytt avtal gör huddinge redo för snöröjning

Av Randa Khayi
Vintersäsongen närma sig och Huddinge kommun har koll på hur underhållet av vintervägar ska skötas. Kommunen har tecknat ett avtal med PEAB och Svevia som ska se till att vägarna är snöfria.

Innan sommaren tecknade Huddinge ett avtal med Peab och Svevia. Dessa två entreprenörernas jobb blir plogning - och halkbekämpning på vägar, gång- och cykelbanor i Huddinge kommun. Något Peab och Svevia har en lång erfarenhet av.

 

Prioriteringar

Plogning, saltning och sandning av bussgator och gång- och cykelvägar är det som prioriteras mest av Huddinge kommun. Detta för att det bland annat ska gå att cykla året om.

– Det är väldigt viktigt för oss att bussarna kommer fram i kommunen och därför prioriterar vi de stora gatorna. Vi  prioriterar också alla som går och cyklar, därför tar vi trottoarer så fort som möjligt. Det innebär att villagator inte står högst på listan. Där är vi inte lika snabba som vi är på bussgator säger Christian Ottosson, Kommunalråd med ansvar för miljö, klimat samt underhåll av stads- och utemiljöer.

 

Sopsaltning

Huddinge kommun fortsätter med sopsaltning för tredje säsongen i rad den här vintern. Fyra gång- och cykelstråk kommer att sopsaltas i Huddinge kommun för att underlätta för cyklister att cykla året om.

 

– Det är tredje säsongen som vi har sopsaltning. Det är en helt speciell tjänst som innebär att vi på vissa stora gång- och cykelstråk använder en annan typ av teknik.