Foto: Privat

Puben på jakt efter ny styrelse

Av Simon von Berlepsch
I hus F på Södertörns högskola står dörrarna på onsdagar och fredagar öppna för den som vill ta en öl, en cider eller bara koppla av. Det är SöderS pub som står för förfriskningar, en verksamhet som just nu söker efter en helt ny styrelse.

SöderS pub, Södertörns högskolas alldeles egna bar för studenter på skolans kurser och linjer, arbetar just nu med att tillsätta en ny styrelse. Den nuvarande styrelsen sköter uppgiften med att hitta och introducera den nya, som förväntas ta över den första januari.

- Vi har gått ut med informationen överallt i skolan via affischer, sociala medier och på vår hemsida, säger Sarah Fredriksson, ordförande på SöderS pub.

Styrelsens ansvar är helt enkelt att driva puben, och säkerställa att schemat för verksamheten sköts, och att funktionärer finns på plats. Utöver det ansvarar de också för eventen som hålls på pubens lokaler. Det är samtliga roller i styrelsen som ska fyllas, och alla medlemmar i studentkåren kan söka.

- SöderS pub är en ideell verksamhet och drivs helt av studenter. Studenterna arbetar som funktionärer, bartenders och styrelse och ser till att det finns en plats för andra studenter att samlas och koppla av på, säger Sarah Fredriksson.

Sista ansökningsdagen till styrelsen är den 30:e november.