Camilla Hamid

Camilla Hamid brinner för sötsaker. Foto: Privat

Flemingsbergs egen dessertmästare

Passionen för att baka har Camilla Hamid haft länge. Allt började för att vännerna skulle kunna ta del av hennes recept. Nu har hennes blogg blivit utsedd till årets bak- och dessertblogg trots att den bara funnits i lite över ett år.

Efter påtryckningar från sina vänner bestämde sig Flemingsbergsbon Camilla Hamid för att starta en egen blogg om bakning. På kort tid har bloggen My Kitchen Stories fått stor spridning och under Food & Wine-mässan fick hon ta emot pris för bästa bak- och dessertblogg. Och passionen för sötsaker kan Camilla tacka familjen för.

– När jag var liten var det ingen annan i min familj som var så mycket för att baka, så om jag ville ha efterrätt så fick jag fixa det själv, det är jag glad för idag.

När bloggen hade varit igång i ungefär fem månader började responsen på inläggen bli större och läsarantalet ökade markant. Camilla fokuserar på att få sina bakelser att se aptitliga ut med fina bilder. Hon gillar att testa nya saker men framför allt vill hon att bakverken ska inspirera läsarna.

– Jag försöker få det att se väldigt drömskt ut, det är ofta då folk känner: ’’wow detta vill jag göra’’. Det är mycket freestyle när jag gör mina bakverk men eftersom jag har bakat i så många år har jag grunderna i ryggmärgen.

 

Bakar gör Camilla i princip varje dag, det blir en del kakor, bullar och annat men trots det är det aldrig ett problem att bli av med alla bakelser.

– Jag älskar att baka och jag tycker att det är gott men jag gillar inte att ”moffa” i mig. Jag nöjer mig med en liten bit. Min man gillar inte fika speciellt mycket men vänner och grannar tar gärna emot. Jag behöver inte slänga någonting i alla fall, det skulle jag aldrig kunna göra.

Camilla studerar till lärare men om bloggen skulle öppna upp möjligheter för en bok i framtiden skulle hon inte tacka nej till det.

– Jag gillar att förmedla enkelhet i det jag bakar och att arbeta med det i lugn och ro, men vi får se vad som händer i framtiden.